Costuri creare site – Tot ce trebuie sa stii

Costuri creare site – Tot ce trebuie sa stii

Esti pe cale sa creezi un site web insa, inainte de a incepe vrei sa stii totul despre costuri creare site? Este perfect logic. Pentru a te ajuta sa faci acest lucru, am pregatit o lista cu toate costurile implicate in crearea unui site web. Speram ca aceasta iti va permite sa faci cea mai buna evaluare posibila a tuturor elementelor de cheltuieli care vor trebui luate in considerare in bugetul tau anual.

Iata toate aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand calculezi costuri creare site (indiferent daca folosesti WordPress, Joomla sau un software de creare site-uri precum Wix):

  • Gazduire web;
  • Certificat SSL;
  • Nume de domeniu;
  • Sistem de gestionare a continutului;
  • Tema;
  • Plugin-uri si caracteristici suplimentare;
  • Manopera (daca doriti sa angajati un profesionist pentru a va crea site-ul).

Dupa cum poti vedea, pe hartie exista destul de multe cheltuieli diferite de luat in considerare. Dar cat te va costa totul? Te sfatuim sa citesti in continuare pentru a afla.

Costuri creare site – Gazduire web, intre 2 si 6 euro pe luna

Costuri creare site – Tot ce trebuie sa stiiAtunci cand vorbim despre site web, nu putem trece cu vederea gazduirea web. Una merge in mana cu cealalta. Pentru ca site-ul tau sa fie accesibil oricui, trebuie sa il gazduiesti pe un server. Cat costa gazduirea web in fiecare luna? Ei, bine, raspunsul la aceasta intrebare depinde de tipul de gazduire web pe care il cauti. Daca doresti un website mai mic, un blog sau un site pentru o asociatie, atunci gazduirea web partajata sau WordPress va fi de ajuns. Costul unei gazduiri web de calitate este cuprins intre 2 si 6 euro pe luna. Vrei sa creezi un site cu trafic ridicat? Cu siguranta te va costa mai mult deoarece va trebui sa optezi pentru o gazduire Cloud sau un server dedicat. In acest caz, in functie de configuratia aleasa, va trebui sa platesti intre 10 si 50 de euro pe luna.

Nume de domeniu – gratuit sau pana la 12 euro pe an

Inregistrarea unui nume de domeniu nu trebuie sa te coste nimic. Acest lucru este valabil indiferent daca vrei sa folosesti o extensie .com sau .ro. daca doresti sa folosesti o alta gazda web si nu iti ofera un nume de domeniu gratuit, iata o idee despre cat ar trebui sa platesti:

  • .fr: intre 6 si 9 euro/an, in functie de registrator;
  • .com: intre 8 si 10 euro/an;
  • .net: intre 10 si 12 euro/an;
  • .org: intre 8 si 10 euro/an.

Pe langa pretul de achizitie al numelui de domeniu, va trebui sa iei in considerare si costul protejarii informatiilor personale continute in numele de domeniu. Pentru a evita sa fii asaltat de e-mail-uri spam te sfatuim sa securizezi totul. Pentru asta, gazdele web iti vor oferi o optiune care costa 2-3 euro pe an.

Alte Costuri creare site

Sistem de gestionare a continutului (CMS) – gratuit sau pana la 20-30 euro pe luna

Un sistem de gestionare a continutului (cunoscut si sub numele de CMS) este cel care iti permite sa iti creezi si sa iti administrezi site-ul web intr-un mod relativ simplu. In prezent, exista un numar mare de solutii disponibile: WordPress, Joomla, Wix, constructorul de site-uri Hostinger, Drupal si asa mai departe. Doar ca unele solutii sunt 100% gratuite si open source in timp ce altele sunt platite. Alegerea solutiei va avea un impact semnfiicativ asupra costuri creare site sau a magazinului online. Ce tip de CMS ar trebui sa alegi? Totul depinde de cerintele si nevoile tale.

Tema si designul site-ului web – gratuit sau pana la 60 de euro (sau mai mult) pe an.

Un alt element de cheltuieli de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de costuri creare site este tema pe care o vei folosi pe site-ul tau web. La fel ca si in cazul numelui de domeniu, al certificatului SSL si al CSM, este posibil sa scapi de acest aspect fara costuri. Pentru a face acest lucru, va trebui, evident, sa te bazezi pe o tema gratuita.

Chiar daca exista cateva teme gratuite excelente, trebuie sa recunosti ca acestea sunt limitate. De fapt, fiecare tema gratuita oferita este disponibila si in versiune cu plata. Scopul versiunii cu plata este acela de a-ti oferi sansa de a personaliza mai multe lucruri sau de a profita de mai multe sabloane. Recomandarea noastra este urmatoarea: testeaza mai intai o tema prin intermediul versiunii sale gratuite, apoi, daca esti convins si doresti sa mergi cu personalizarea si mai departe, treci la versiunea platita a temei. Aceasta te va costa, de obicei, intre 50 si 60 de euro pe an.

Plugin-uri si functii suplimentare – gratuit sau pana la cateva sute de euro pe an

Chiar daca folosesti cel mai bun CMS de pe piata este obligatoriu sa instalezi si sa folosesti plugin-uri (sau module). Dar, ca in cazul temelor, exista atat solutii gratuite cat si solutii platite.

Costul manoperei (daca nu doresti sa creezi de unul singur un site)

Ultimul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare cand vine vorba de costuri creare site este costul manoperei. Acesta va intra in joc doar daca nu vrei sa te ocupi de unul singur de site. Costul crearii unui site de un profesionist incepe de la 500 de euro si poate ajunge la cateva mii.

Aceste estimari de pret sunt oferite doar in scop informativ. Pentru ca da, asa cum am vazut impreuna pe parcursul acestui articol, bugetul poate varia enorm in functie de nevoile tale (gazduire, tip de certificat, manopera, teme, plugin-uri, etc.).

Call Now Button