Google Analytics Instagram – de ce ar trebui sa utilizezi Google Analytics pentru a urmari performantele de pe retelele sociale?
Din ce in ce mai mult, retelele sociale devin un instrument esential pentru a vinde unele servicii sau produse. Peste tot, marcile investesc in aceste canale si oportunitatile sunt din ce in ce mai mari.
Activitatea ta pe retelele sociale, pe Instagram in special, creeaza trafic la tine pe site sau pe blog? Cum se pot evolua mai precis aceste surse de contact? Google Analytics raspunde la intrebarile tale si iti permite sa iti concentrezi timpul si eforturile pe ceea ce merita cu adevarat.
In orice caz, va trebui sa incepi sa incerci sa generezi trafic si sa ii masori rezultatele. Aici google analytics Instagram intra in joc.
Google Analytics furnizeaza date care iti permit sa vezi de unde vin vizitatorii site-ului tau web si sa intelegi comportamentul acestora la tine pe site. Configurand un cont google analytics Instagram pentru a urmari si masura initiativele de pe retelele sociale, vei fi in acelasi timp in masura sa vezi care sunt avantajele retelelor sociale pentru activitatea ta.
3 motive pentru care ar trebui sa folosesti google analytics Instagram
Stii cati vizitatori iti parcurg paginile sau postarile in fiecare zi? In fiecare saptamana sau in fiecare luna? Cati dintre ei revin in mod regulat? Cum evolueaza traficul acestor vizitatori? Google Analytics este cel care iti permite sa urmaresti in permanenta aceste informatii esentiale mai ales pe retelele sociale.
Cum se pot obtine informatiile de la Google Analytics?
Aceasta aplicatie este propusa in mod gratuit de catre Google. Dupa ce te-ai inscris, iti va fi atribuit un cod si este de ajuns daca il instalezi pe diferitele pagini ale site-ului tau.
Cele trei teme pe care le poti urmare cu Google Analytics:
Vizitatorii tai. Adica clientii tai sau posibilii clienti. Numarul de vizitatori unici conteaza la fel ca si fidelitatea celor care au venit deja la tine pe site. Mai ales daca ai un blog sau un site de e-commerce, pentru a te asigura de faptul ca toti cititorii sau consumatorii revin in mod regulat. Localizarea geografica a vizitatorilor poate sa fie un element cheie pentru activitatea ta.
Paginile tale. Site-ul tau este constituit din mai multe pagini care uneori nu ajung la prima pagina. Ar fi prea simplu. Care sunt cele mai vizitate pagini? Care sunt vizitate mai putin? Sa stii care sunt paginile pe care internautii stau mai mult sau care sunt cele de pe care pleaca imediat, este primordial pentru a ameliora continutul sau erogonomia site-ului.
Sursele de trafic. Statisticile sunt cele care iti indica de unde vin vizitatorii tai. Aici intra publicitatea, linkuri care duc la tine pe site, motoare de cautare, un articol…
Cum se poate analiza traficul ce provine de la retelele sociale?
Google analytics Instagram indexeaza numeroase site-uri si retele sociale. Publice precum Facebook, Instagram sau Twitter, dar si profesionale precum LinkedIn. Propune diferite nivele de cultura, fiecare permitandu-ti sa vizualizezi eficienta acestui canal de comunicare pe care il reprezinta o retea sociala.
Retelele sociale referente. Retelele sociale care transmit trafic inspre site-ul tau sunt listate separate in site-uri referente pentru ca tu sa poti sa le distingi.
Butoanele de paratajare. Ai instalat mai multe butoane de la retelele sociale la tine pe site? Atunci cand internautii isi arata interesul cu privire la continutul tau cu un click, Google Analytics detecteaza acest lucru si iti indica butonul care a fost folosit cel mai mult.
URL-urile patajate. Un URL reprezinta o adresa a paginilor tale web. Cele partajate de vizitatorii tai pe retelele sociale sunt clasate in statistici. Vei descoperi astfel care articole sau ce continut au starnit interesul, care au fost apreciate si partajate cel mai mult.
Conversiile. Google Analytics permite si calcularea ratei de conversie de la tine de pe site, adica procentul de vizitatori care efectueaza actiunea pe care o astepti de la ei. Pentru a obtine acest procent, este insa esential sa se identifice diferitele pagini prin care un internaut trebuie sa treaca pentru a ajunge la acest obiectiv final.
In plus..
Mai intai va trebui sa fixezi obiective pentru retelele tale sociale si pentru site-ul tau web. Aceste obiective trebuie sa faca parte din planul tau de marketing global pentru mediile sociale si sa se alinieze cu strategia ta de marketing si comerciala globala. Daca obiectivul tau este sa folosesti retelele sociale pentru a mari traficul, va trebui sa creezi obiective SMART care te vor ajuta sa atingi acest obiectiv.
Dupa ce aceasta configurare este gata, Google Analytics permite obtinerea ratei de conversie legata de retelele sociale, deoarece daca partajarile de linkuri genereaza vizite, este important de stiut daca aceste vizite genereaza o conversie.
Site-ul tau web reprezinta fundamentul prezentei firmei sau serviciilor tale pe Internet. In paralel, regasim si retelele sociale care sunt veritabili aliati ai site-ului tau web. Pentru a atrage in mod constant vizitatori inspre activitatea ta online, prezenta pe retelele sociale precum Facebook sau Instagram si site-ul tau web trebuie sa fie interconectate. Iar daca retelele sociale pot sa fie utile pentru a atrage vizitatori inspre site-ul tau web, etapa urmatoare consta in a urmari care este progresul tau pentru a ameliora activitatea sau strategia. Google analytics Instagram poate sa fie extrem de util in acest sens.