Promovare SEO – 3 sfaturi inteligente pentru strategia ta de marketing SEO
Pentru o strategie SEO reusita si pentru o promovare seo la fel, trebuie sa ai grija la continut si la aspectul tehnic al site-lui tau si sa te bazezi pe unele instrumente SEO solide care sa iti permita sa avansezi rapid.
Numeroase responsabilitati sunt cele care insotesc demararea popriei tale firme si a unei strategii de promovare seo.
Una din cele mai importante sarcini consta in a te asigura de faptul ca site-ul tau web este foarte vizibil online pentru ca toti clientii sa il gaseasca foarte repede. Acest lucru face parte din strategia ta SEO.
Intreaba orice specialist SEO si acesta iti va spune
O strategie de referentiere naturala si o promovare seo sunt cruciale pentru site-ul tau web pentru ca acesta sa fie remarcat online.
Optimizarea pentru motoarele de cautare – SEO este procesul de ameliorare si de organizare al unui site Web pentru ca acesta sa apara intr-o pozitie favorabila in clasamentul motoarelor de cautare.
Unul din principalele obiective ale unei bune referentieri si al unei promovare seo ar trebui sa fie marirea traficului organic inspre site-ul tau, propunand solutii la problemele curente ale clientilor tai, furnizandu-le informatiile de care au nevoie.
Cu alte cuvinte, vrei sa ai un site care sa fie cea mai buna sursa de informatii, pentru clientii tai, pentru potentialii tai clienti si orice persoana care opereaza in sectorul tau.
Din fericire, exista unele tehnici de referentiere simple pe care le poti folosi pentru promovare seo si pentru a promova site-ul tau pe motoarele de cautare.
3 sfaturi de strategie SEO esentiale pentru fiecare antreprenor
Daca vrei ca firma ta sa fie extrem de cunoscuta, sa te bucuri de cea mai buna promovare seo si sa atragi din ce in ce mai multi vizitatori, va trebui sa integrezi cele mai bune practici de referentiere.
Integreaza referentierea pe site si tehnica pentru a ameliora continutul
Referentierea on-page este cea care face referire la tehnicile utilizate penru a-ti optimiza continutul. Acest lucru inseamna in principal utilizarea de cuvinte cheie in publicatiile tale, in titluri si URL.
Dar, trebuie sa acorzi o atentie mare si aspectelor tehnice ale site-ului tau web care au si ele un impact atunci cand vine vorba despre clasarea in motoarele de cautare, precum viteza de incarcare si reactivitatea mobila.
Este vorba despre a te asigura de faptul ca ai un site web care sa fie rapid si pe care sa il testezi in mod regulat cu Google PageSpeed Insights. Este important si sa ai un site vizibil pe mobil, dar si pe calculator. Trebuie deci sa te asiguri de faptul ca ai o concepere reactiva.
In general, in jur de 20% din eforturile de referentiere ar trebui sa fie orientate in aceasta directie. Exista numeroase instrumente care te pot ajuta in acest sens. Mai ales planificarea cuvintelor cheie de la Google sau mai multe pluginuri WordPress.
Promovare SEO
Foloseste-te de marketingul de continut pentru a te clasa cat mai sus si pentru a atrage cat mai multi vizitatori. Marketingul de continut este procesul de creare de continut, pentru a obtine un plus de autoritate, creand publicatii unice si pertinente pentru a atrage clientii. Reprezinta baza unei strategii de promovare seo reusita. Deci ar trebui sa constituie esentialul atunci cand vine vorba despre eforturile tale de referentiere.
Poti sa distribui continutul prin mai multe canale, precum un blog, retelele sociale sau chiar e-mailuri. Un continut informativ si bine gandit care vine cu un plus de valoare pentru clientii tai tinta are mari sanse sa se claseze asa cum trebuie pe motoarele de cautare si sa atraga clienti inspre site-ul tau.
Este de asemenea, important sa implementezi SEO offsite pentru a construi conexiuni web.
In cele din urma, SEO off-site consta in practici care afecteaza continutul din afara site-ului tau Strategiile cheie off-site includ:
- Crearea de legaturi: incurajeaza linkurile de pe web care duc la site-ul tau.
- Postari surse externe: scrierea de postari pentru bloguri de pe alte site-uri web.
- Social Media: promoveaza-ti afacerea si site-ul web pe diverse retele sociale.
Aceste practici directioneaza utilizatorii web catre site-ul tau, pentru a genera mai mult trafic. Conectarea la continutul tau de pe alte site-uri de inalta calitate poate contribui in mare masura la cresterea vizibilitatii si chiar la imbunatatirea clasamentului in motoarele de cautare.
WordPress: o platforma optimizata pentru SEO
Daca doresti sa construiesti un site web si ai nevoie de o platforma prietenoasa cu SEO, WordPress este o alegere solida, mai ales daca iti alegi cu atentie furnizorul de gazduire. Foarte usor de utilizat, WordPress include:
- Adrese URL prietenoase pentru motoarele de cautare;
- Teme implicite care incorporeaza SEO pe site, inclusiv etichete de antet si titlu;
- Marcare HTML adecvata;
- Timpi de incarcare optimizati pentru site-uri web rapide.
Pe langa aceste caracteristici, poti adauga functii SEO mai avansate folosind plugin-uri. De exemplu, Yoast SEO si pachetul all-in-one SEO ajuta la SEO pe pagina.
Un plugin cache este cel care poate ameliora timpul de incarcare al paginilor. Exista de asemenea si unele pluginuri pentru a repara linkurile care nu mai merg si altele care pot evalua foarte bine starea de sanatate a unui site.